Vierailijoita/Visitors

Käyntejä kotisivuilla:255802 kpl

Esittely                         In English>                                                             

Tervehdys

Olemme aviopari Veijo ja Sirpa Tirkkonen ja asumme Pohjois-Savossa, Juankoskella.  Asumme omakotitalossa aivan keskustan läheisyydessä luonnonkauniilla paikalla Tahkon vesireitin varrella.  Matkaa Kuopioon on noin 60 km ja Joensuuhun 100 km.  Kennelimme toimii siis kodinomaisissa olosuhteissa ja kaikki kultaisemme ovat meillä perheenjäseniä.  Ympäristössä on hienot ulkoilumaastot koirien turvalliselle liikkumiselle ja uintimahdollisuudet ovat kesäisin mitä parhaimmat,sillä asumme veden äärellä. 

Me molemmat olemme saaneet ensikosketuksen ja tottuneet koti ja lemmikkieläimiin ja etenkin koiriin jo lapsuudenkodeissamme.  Haaveilimme jo ensimmäisestä yhteisestä koirastamme vuosituhannen lopussa, mutta silloin lasten ollessa vielä pieniä päätimme odottaa.

Harkitessamme meille sopivaa rotua kiertelimme näyttelyissä katselemassa ja hankkimassa tietoa ja tutustumassa myös kasvattajiin.  Kultainennoutaja oli meidän molempien yhteinen ihastus ja siitä se sitten lähti. 

Ensimmäinen yhteinen kultainennoutajamme, urospentu tuli meille vuonna 2003. Näyttelykipinä oli jo valmiiksi herännyt, joten näyttelyissä aloimme käydä heti kun tämä ensimmäinen kultaisemme pääsi osallistumaan.  Näyttelyharrastus vei meidät yhä enemmän mukanaan kun koiria hankittiin vuosien saatossa lisää. 

Halumme kasvattaa ja jalostaa tätä upeaa koirarotua myös itse heräsi jo vuonna 2008.  Siitä ajatus pikku hiljaa kypsyi toteutus asteelle.  Meillä oli 5 urosta kun ensimmäinen narttupentu tuli meille vuoden 2011 alussa  Karvin kennelistä Tampereelta.  Myös toinen ja kolmas narttupentu tulivat meille nopeaan tahtiin Karvin kennelistä.

Vuoden 2011 alussa kävimme molemmat kasvattajan peruskurssin ja 2011 Veijo kävi myöskin  kasvattajan jatkokurssin.  Olemme molemmat käyneet alkeiskurssin noutajien valmentamisesta taipumuskokeeseen.  Coolmaster kennelnimen saimme 2011.

Tavoitteita

Näyttelyjen lisäksi pyrimme valmentamaan omia koiriamme niin, että niillä olisi mahdollisuus läpäistä myös noutajien taipumuskoe NOU1.  NOU1 vaaditaan muotovalion arvoon ja osallistumisoikeuteen NOME kokeisiin.

Jalostuksessa käytämme vain terveystutkittuja koiria, joiden terveystutkimuksien tulokset osoittavat koirien olevan jalostuskelpoisia.  Myös luonne ja koiran rakenne ja ulkonäkö ovat tärkeitä tekijöitä ja vaikuttavat valinnoissa.  Tavoitteenamme on kasvattaa terveitä, hyväluonteisia, rakenteeltaan ja ulkomuodoltaan rotumääritelmän mukaisia koiria, joilla olisi tallella rodunomaiset vietit ja hyvä koulutettavuus. Kultainennoutaja sopii noutajaksi metsälle,kuin myös kaveriksi moneen harrastukseen, unohtamatta sitä tärkeintä, ystävän ja lenkkikaverin tehtävää.

Toivottavasti viihdytte sivuillamme usein.  Haluamme jakaa meidän kuulumiset, uutiset ja tapahtumat teidän kanssa näiden kennelimme sivujen välityksellä


                                                               Veijo & Sirpa                                                     

                                                     <<SIVUN ALKUUN / BACK<<